torstai 15. marraskuuta 2012

Uunituoretta

Sateelle ei tunnu loppua näkyvän, ei sitten millään. Välissä paistaa aurinko ja saadaan ihana huurre maahan, mutta sitten taas...

Sisätiloisssa on mukava olla näillä keleillä :) Siksi annammekin teille nyt oivallisen ajanviete vinkin, nimittäin keittiömme herkullisen valkosipulipatonkireseptin. Maku ja tuoksu ovat huumaavat, sipaisu voita päälle ja tätä herkkua voisi syödä vaikka kuinka ja paljon! Tässä pattongissa kohtaavat kaksi välimeren alueen herkkua: Ranskalaiset patongit sekä Italialainen rucola-salaatti. Kyseistä patonkia leivotaan keittiöissämme lounaspöytään joten saattaapi olla, että olet sitä joskus maistellutkin? :)

Nyt eikun hihat heilumaan ja eikun leipomaan. Mukavaa loppuviikkoa, ja tervetuloa herkuttelemaan. Bistrolla tehdään uutta ilmettä koko loppuviikko, mutta ovet ovat silti avoinna ihan normaalisti.

Vihreä valkosipulipatonki 4 kpl.

25g hiivaa (1/2 palaa tuorehiivaa)
100g rucolaa
6 dl vettä
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
15-16 dl erikoisvehnäjauhoja (tavallinenkin käy)

Murenna hiiva kulhoon. Sekoita rucola ja 2 dl. vettä sauvasekoittimella kulhossa hienoksi. Kuumenna loput vedestä kädenlämpöiseksi. Kaada hieman tästä lämpimästä vedestä hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee veteen.

Lisää sekaan loput vedet, rucolasurvos, kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, suola ja suurin osa jauhoista. Säästä vain hieman jauhoja leipomiseen.
Alusta taikina niin kimmoisaksi, että se irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla noin tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa uudelleen käyttäen loput jauhot. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile mieluisiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kohota patonkeja vielä 30min. Leikkaa sitten niihin veitsellä vinoviiltoja.

Paista patongit uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15min.